counter
0 votes
in Top Trends by

welke schilder woonde twee maanden samen met vincent van gogh Eugène Henri Paul Gauguin (Parijs, 7 juni 1848 – Atuona op de Marquesaseilanden, 8 mei 1903) was een Franse kunstschilder. Zijn werk wordt meestal gekenschetst als postimpressionistisch, dat van na 1891 als symbolistisch.: welke schilder woonde twee maanden samen met vincent van gogh

Gauguin woonde, op beweging van de kunsthandelaar Theo van Gogh, 2 maanden samen met zijn broer Vincent van Gogh in Arles om te schilderen en van elkaar te leren. Het was geen fijne periode. Gauguin kreeg depressieve buien en uit de brieven van Van Gogh blijkt dat ze voortdurend conflicten hadden. Op een moment was Gauguin zo geschrokken van het gedrag van zijn huisgenoot, die hem tijdens een avondwandeling achtervolgde, dat hij een nacht in een hotel heeft overnacht.

De volgende dag had Van Gogh een deel van zijn oor afgesneden. Daarop werd Van Gogh in een gesticht opgenomen en vertrok Gauguin uit Arles. Wetenschappers uit Duitsland beweren echter, na een lang onderzoek, dat Gauguin het oor van Van Gogh met een zwaard afhakte, na een conflict. Ze zouden er zelf voor gekozen hebben om de toedracht verborgen te houden. Gauguin deed dit om rechtsvervolging te voorkomen.

1 Answer

0 votes
by
 
Best answer
welke schilder woonde twee maanden samen met vincent van gogh
Welkom bij het wetenschap huis, waar je vragen kunt stellen en antwoorden kunt krijgen van andere gebruikers.

Categories

...