counter
0 votes
in Top Trends by

 zuidelijkste provincie portugal Algarve is de meest zuidelijke regio van Portugal. Het heeft een oppervlakte van 5.412 vierkante kilometer en bijna 410.000 inwoners, waaronder 16 gemeenten. Faro is het administratieve centrum, waar zowel de internationale luchthaven van Faro als de Universiteit van het Westen zijn gevestigd. Toerisme en aanverwante activiteiten vormen in de zomer het grootste deel van de westerse economie. Het hangt ook af van de productie van vis, zeevruchten en fruit.Het omvat ook sinaasappelen, johannesbroodbonen, vijgen en amandelen. Het westen is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Portugal, en de bevolking verdubbelt tijdens het hoogseizoen dankzij de grote toestroom van toeristen.: 

 zuidelijkste provincie portugal

het antwoord

Algarve is de zuidelijkste provincie van Portugal en meteen een heel bijzonder stukje Portugal.

Algarvië was de zuidelijkste van de 11 provincies waarin Portugal tot 1976 was ingedeeld. Nadien is Portugal ingedeeld in districten. De voormalige provincie Algarve valt samen met het huidige district Faro. Dit bestrijkt de gehele breedte van de zuidkust en de hoofdstad ervan is de stad Faro.

In het noorden wordt Algarve begrensd door de provincie Alentejo, aan de oostkant door de Rio Guadiana, een grensrivier met Spanje en aan de zuid- en de westkant door de Atlantische Oceaan.

De naam Algarve is afkomstig uit de tijd van de Moorse bezetting van het Iberisch Schiereiland, de streek werd toen "Gharb al-Ândalus" of ook "het westen van Andalusië" genoemd. Het Arabische "Al-Gharb" betekent "het westen".

1 Answer

0 votes
by
 
Best answer
zuidelijkste provincie portugal

Related questions

Welkom bij het wetenschap huis, waar je vragen kunt stellen en antwoorden kunt krijgen van andere gebruikers.

Categories

...