counter
0 votes
in Top Trends by

waaruit bestaat de collectie kroller muller Het Kroller Mueller Museum is een kunstmuseum gevestigd in Nederland.Het museum opende in 1938 en herbergt de op een na grootste collectie schilderijen van Vincent van Gogh na het Van Gogh Museum.: 

waaruit bestaat de collectie kroller muller

het antwoord

Hoofdzakelijk de collectie van het Kröller-Müller Museum De collectie van het Kröller-Müller Museum herbergt een indrukwekkende collectie kunstwerken, van werken van Van Gogh tot moderne en hedendaagse kunst, beeldhouwkunst en toegepaste kunst.Met bijna 90 schilderijen en meer dan 180 tekeningen, het museum heeft de op één na grootste Van Gogh-collectie ter wereld. Daarnaast bevat de collectie meesterwerken van hedendaagse meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

The Kröller-Müller Museum was founded by Helene Kröller-Müller, an avid art collector who, being advised by H.P. Bremmer, was one of the first to recognize Vincent van Gogh's genius and collect his works. In 1935, she donated her whole collection to the state of the Netherlands. In 1938, the museum, which was designed by Henry van de Velde, opened to the public. The sculpture garden was added in 1961 and the new exhibition wing, designed by Wim Quist, opened in 1977.

1 Answer

0 votes
by
 
Best answer
waaruit bestaat de collectie kroller muller
Welkom bij het wetenschap huis, waar je vragen kunt stellen en antwoorden kunt krijgen van andere gebruikers.

Categories

...