counter
0 votes
in Top Trends by

naar welke romeinse god is maart vernoemd Het Romeinse rijk was in de eerste plaats een polytheïstische beschaving, wat betekent dat mensen meerdere goden kenden en aanbaden, ondanks het bestaan ​​van monotheïstische religies binnen het Romeinse rijk, zoals het jodendom en het christendom, maar de Romeinen aanbaden meerdere goden omdat ze geloofden dat de Romeinse goden een rol speelden bij het tot stand brengen van de Romeinse beschaving en dat ze hielpen de gebeurtenissen in het leven van mensen dagelijks vorm te geven, wat hen ertoe aanzette de goden op alle openbare en privé-plaatsen te eren door openbare gebouwen en fonteinen te versieren met hun afbeeldingen. die een van de goden van hun keuze aanbidden, richtten zich ook op het versieren van het huis.De oude Romeinen geloofden dat succes in het leven gekoppeld was aan een goede relatie met de goden.Door middel van gebed en het brengen van offers in ruil voor materieel voordeel.: 

naar welke romeinse god is maart vernoemd

het antwoord

4 letters 

Mars

Maart is ook: de maand van de lente, de maand van de buien, de gouden maand, de maand van de wind, de maand van de droogte) is de derde maand van het jaar in de Gregoriaanse kalender en heeft 31 dagen. De maand is genoemd naar Mars, de Romeinse oorlogsgod.

Mars was de Romeinse god van de oorlog, maar had daarnaast ook nog enkele vruchtbaarheidsfuncties. Hij was bekend bij alle Italische volkeren.

Hij was de zoon van Juno (de koningin der goden) en Jupiter, de vader der goden (of van Juno alleen, bezwangerd met behulp van een magische bloem).

Oorspronkelijk was hij vooral de god van de vruchtbaarheid en beschermer van het vee, maar later smolt hij samen met de Griekse god Ares en werd hij primair geassocieerd met strijd, dood en oorlog. Zijn Etruskische equivalent is Laran.

Mars is de meest vereerde god van het Romeinse Rijk, waarschijnlijk omdat zijn zonen (Romulus en Remus) gezien worden als de stichters van Rome.

De maand maart en de planeet Mars zijn naar deze god vernoemd.

1 Answer

0 votes
by
 
Best answer
naar welke romeinse god is maart vernoemd
Welkom bij het wetenschap huis, waar je vragen kunt stellen en antwoorden kunt krijgen van andere gebruikers.

Categories

...