counter
0 votes
in Top Trends by

grote stad aan het eriemeer in ohio Het Eriemeer  is een van de Grote Meren Het meer heeft een oppervlakte van 25.745 km². Het is het op een na kleinste meer van de Grote Meren in oppervlakte, en het kleinste in volume. Het Ontariomeer is kleiner in oppervlakte, maar dieper.

Lake Erie ligt op de internationale grens tussen de Verenigde Staten van Amerika en Canada. Het is de meest zuidelijke van de vijf Grote Meren van Noord-Amerika. Het wordt begrensd door de staten New York, Pennsylvania, Ohio, Michigan en het territorium van Ontario. De lengte van het meer is 388 km en de breedte varieert tussen 61 en 92 km. Met een oppervlakte van 25.670 km² is het het vierde grootste meer van de vijf Grote Meren. Het is een ondiep meer en het diepste punt is slechts 64 meter. Om deze reden wordt het meer beïnvloed door de snelheid van stormen, dus breken de golven en de Franse ontdekkers noemden het Lac de Chat (meer van de kat); Voor de Iroquois-indianen noemden de indianenstam bij het meer de Irrhonons. Misschien betekent dit Indiase woord tijgermensen.: 

grote stad aan het eriemeer in ohio

het antwoord

9 letters 

Cleveland

Ohio is een staat in het middenwesten en de regio van de Grote Meren van de Verenigde Staten. Ohio is de vierendertigste qua oppervlakte, de zevende meest bevolkte en de tiende meest dichtbevolkte van de vijftig Amerikaanse staten. De hoofdstad van de staat is Columbus en de grootste stad. De staat ontleent zijn naam aan de rivier de Ohio.

De stad heeft 390.928 inwoners (2012) en een agglomeratie met meer dan twee miljoen mensen, de grootste van Ohio. Cleveland ligt aan de kust van het Eriemeer, een van de Grote Meren tussen de VS en Canada.

1 Answer

0 votes
by
 
Best answer
grote stad aan het eriemeer in ohio

Related questions

Welkom bij het wetenschap huis, waar je vragen kunt stellen en antwoorden kunt krijgen van andere gebruikers.

Categories

...