counter
0 votes
in Top Trends by

met welke stad vormt volendam een gemeente - Edam-Volendam is een gemeente in de provincie Noord-Holland, in de streek Waterland. T/m 1974 heette de gemeente Edam. Dit was dus geen fusie - wat vaak ten onrechte wordt gedacht - maar alleen een naamswijziging: de kernen Edam en Volendam vormden immers altijd al samen één gemeente.

met welke stad vormt volendam een gemeente

Edam-Voledam is een gemeente in het noordoosten van de regio Waterland in de Nederlandse provincie Noord-Holland in het Markermeer. Er wonen 36.812 mensen, waarvan zo'n 22.500 in Volendam en zo'n 7.000 in Edam. De gemeente heeft een oppervlakte van 8098 ha.

Volendam vormt samen met het dorp Edam de gemeente Edam-Voledam. De stad heeft ongeveer 22.000 inwoners en heette oorspronkelijk Vollendam. Bij Volendam mondde de rivier de E of de IJe uit in de Zuiderzee.

Nederlandse gemeente. Na het Rijk en de Nederlandse provincies is de gemeente de derde bestuurlijke laag in de Nederlandse grondwet. De inrichting en het bestuur van gemeenten zijn geregeld in de Gemeentewet. Nederlandse politiek.

1 Answer

0 votes
by
 
Best answer
met welke stad vormt volendam een gemeente
Welkom bij het wetenschap huis, waar je vragen kunt stellen en antwoorden kunt krijgen van andere gebruikers.

Categories

...