counter
0 votes
in Top Trends by

tot welke gemeente behoort vliegbasis volkel Vliegbasis Volkel is een vliegbasis in de plaats Volkel bij Uden in de gemeente Maashorst. Vliegbasis Volkel vormt samen met Vliegbasis Leeuwarden en Helikopterbasis Gilze-Rijen de Main Operating Bases (MOB's) van de Koninklijke Luchtmacht.

Volkel is een kerkdorp in de gemeente Maashorst in de Nederlandse provincie Noord-Brabant gelegen in de Peelrand. Het dorp heeft 3435 inwoners. Het dorp is vooral bekend vanwege de militaire vliegbasis van de Koninklijke Luchtmacht en het nabijgelegen recreatiepark BillyBird Park Hemelrijk.

Vliegbasis Volkel (Nederlandse Vliegbasis Volkel) (IATA UDE ICAO EHVK) is een militaire vliegbasis die wordt gebruikt door de Koninklijke Luchtmacht van Nederland (KLu) en is gelegen nabij het dorp Volkel Nederland. Het is de thuisbasis van een No. 312 F-16 Fighting Falcon squadron en een No. 313 F-35 squadron.

tot welke gemeente behoort vliegbasis volkel

het antwoord

Vliegbasis Volkel is sterk verweven met Noord-Brabant. De basis ligt in het buitengebied van de gemeente Uden, in Noord-Brabant.

1 Answer

0 votes
by
 
Best answer
tot welke gemeente behoort vliegbasis volkel
Welkom bij het wetenschap huis, waar je vragen kunt stellen en antwoorden kunt krijgen van andere gebruikers.

Categories

...