counter
0 votes
in Top Trends by

uit welke havenstad vertrok de titanic in 1912 In de middag voer de Titanic de haven van Southampton uit, op weg naar New York. Het reusachtige vaartuig maakte die dag twee tussenstops: in Cherbourg (Frankrijk) en in Queenstown (Ierland), om extra passagiers op te pikken. Op 11 april vertrok de Titanic uit Queenstown om de oceaan over te steken.: 

uit welke havenstad vertrok de titanic in 1912

Waar vertrok de Titanic in 1912?

Op 10 april 1912 voer de Titanic weg uit Southampton in Engeland. Er werden passagiers opgepikt in Cherbourg in Frankrijk en in Cobh (toen Queenstown) in Ierland. De bestemming was New York.

Waar ligt het Titanic wrak?

Het wrak van het iconische schip ligt op bijna 4 kilometer diepte op de zeebodem - in twee delen, die op zo'n 800 meter afstand van elkaar liggen. De druk op die diepte is 401 bar. Ter vergelijking: in een autoband zit 2 bar, in een persluchtfles voor duikers 200. De Titan voor de tewaterlating.

Waar werd de bouw van de Titanic gestart?

In 1908 vangt de bouw van de Olympic aan op de werf van Harland and Wolff in Belfast (nu Noord-Ierland) en een jaar later wordt ook de Titanic gebouwd. Het schip is ruim 269 meter lang, achtentwintig meter breed en zesenvijftig meter hoog.

Welke oceaan zonk Titanic?

Welke oceaan zonk Titanic? De Titan was op weg naar het in 1912 gezonken passagiersschip Titanic op 3800 meter diepte in de Atlantische Oceaan.

1 Answer

0 votes
by
 
Best answer
uit welke havenstad vertrok de titanic in 1912

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
Welkom bij het wetenschap huis, waar je vragen kunt stellen en antwoorden kunt krijgen van andere gebruikers.

Categories

...