counter
0 votes
in Top Trends by

joods dankfeest begin oktober Het joodse dankfeest dat plaatsvindt begin oktober, is het feest van Soekot, ook wel bekend als het Loofhuttenfeest. 

Soekot is een van de belangrijkste feestdagen in het joodse jaar en wordt gevierd om dankbaarheid te tonen voor de oogst en de bescherming die God bood tijdens de reis van het Joodse volk door de woestijn na de uittocht uit Egypte.

Tijdens Soekot bouwen Joodse families en gemeenschappen loofhutten, ook wel soeka's genoemd, om de tijdelijke schuilplaatsen te symboliseren die de IsraĆ«lieten in de woestijn gebruikten. 

De loofhutten zijn gemaakt van natuurlijke materialen en hebben een open dak, bedekt met takken, bladeren en andere plantaardige materialen, zodat men de sterrenhemel kan zien.

Gedurende zeven dagen brengen mensen tijd door in de soeka, waar maaltijden worden genoten en traditionele rituelen worden uitgevoerd. 

Dit omvat het zegenen van de "vier soorten" - een palmtak, een tak van de mirteboom, een tak van de wilg en een etrog (citrusvrucht) - die symbolisch zijn voor de verschillende aspecten van het leven en de oogst.

Soekot is een vreugdevol feest waarin familie en vrienden samenkomen om te danken, te vieren en te delen. 

Het herinnert aan de verbondenheid met het Joodse verleden, de waardering voor de overvloed van de natuur en de erkenning van Gods zegen.

 Het feest valt meestal in oktober, volgens de joodse kalender, en biedt een gelegenheid voor gemeenschapsvieringen en het delen van maaltijden in de loofhutten.

joods dankfeest begin oktober

29 september t/m 6 oktober. Zeven dagen lang in een Soeka (een hutje) eten; dat doen joodse kinderen met hun familie. Elke herfst herdenken ze zo dat het joodse volk veertig jaren lang door de woestijn reisde en geen vaste woning had.

1 Answer

0 votes
by
 
Best answer
joods dankfeest begin oktober

Related questions

Welkom bij het wetenschap huis, waar je vragen kunt stellen en antwoorden kunt krijgen van andere gebruikers.

Categories

...