counter
0 votes
in Top Trends by

moedergodin egyptische mythologie In de Egyptische mythologie is er geen specifieke godin die bekendstaat als de "moedergodin". Het Egyptische pantheon bevat echter verschillende godinnen die belangrijke rollen vervullen en geassocieerd worden met moederschap, vruchtbaarheid en bescherming.

Een van de belangrijkste godinnen in de Egyptische mythologie is Isis. 

Zij werd vaak afgebeeld als een vrouw met een headdress bestaande uit een troon of een vlecht van koeienhoorns, met daarin de zonneschijf.

 Isis was de godin van het moederschap, magie, vruchtbaarheid en genezing. Ze werd gezien als de ideale moeder en beschermster van het gezin.

Een andere godin die geassocieerd wordt met het moederschap is Hathor.

 Hathor werd vaak afgebeeld als een vrouw met een koeienhoofd of als een vrouw met een headdress van koeienhoorns met daartussen de zonneschijf.

 Ze was de godin van liefde, vruchtbaarheid en vreugde.

 Hathor werd gezien als de beschermster van moeders en kinderen, en ze werd vaak aangeroepen tijdens de bevalling.

Er zijn ook andere godinnen in de Egyptische mythologie die in verband worden gebracht met moederschap en vruchtbaarheid, zoals Nut (godin van de hemel), Taweret (beschermster van zwangere vrouwen) en Bastet (godin van de huiselijkheid en vruchtbaarheid).

Het is belangrijk op te merken dat de rol en betekenis van godinnen in de Egyptische mythologie complex en gevarieerd zijn, en dat hun eigenschappen en associaties soms kunnen overlappen.

moedergodin egyptische mythologie

het antwoord

Hathor

Hathor ("Huis van Hor(us)") is een moedergodin in de Egyptische mythologie, "moeder van de moeders" en "moeder van de goden" genoemd. Ze is zowel de moeder als de dochter van de zonnegod Ra.

1 Answer

0 votes
by
 
Best answer
moedergodin egyptische mythologie

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
Welkom bij het wetenschap huis, waar je vragen kunt stellen en antwoorden kunt krijgen van andere gebruikers.

Categories

...