counter
0 votes
in Top Trends by

welke uitvinding maakte het grote voorwiel van de fiets overbodig Een van de belangrijkste uitvindingen die ervoor zorgde dat het grote voorwiel van de fiets overbodig werd, was de tandwieloverbrenging. Voordat de tandwieloverbrenging werd uitgevonden, werd het grote voorwiel van de fiets gebruikt om het pedaalkracht te vergroten. Dit betekende dat fietsen met een groot voorwiel sneller waren dan fietsen met een kleiner voorwiel, maar het grote voorwiel was ook onhandig en moeilijk te manoeuvreren..welke uitvinding maakte het grote voorwiel van de fiets overbodig

De tandwieloverbrenging maakte het mogelijk om het pedaalkracht te vergroten zonder het gebruik van een groot voorwiel. In plaats daarvan werd het pedaalkracht overgebracht op het achterwiel door middel van tandwielen en een ketting. Dit maakte het mogelijk om de afstand tussen het zadel en het stuur te verkleinen, wat de fiets makkelijker te besturen maakte.

De tandwieloverbrenging werd voor het eerst gebruikt op de draisine, ook wel de "dampfiets" genoemd, die werd uitgevonden in de jaren 1820. In de jaren die volgden, werd de tandwieloverbrenging verbeterd en werd het gebruikt op verschillende soorten fietsen, waaronder de highwheeler of "ordinair", die in de jaren 1870 populair werd.

welke uitvinding maakte het grote voorwiel van de fiets overbodig

welke uitvinding maakte het grote voorwiel van de fiets overbodig , Tegenwoordig is de tandwieloverbrenging de standaard op bijna alle soorten fietsen, van racefietsen tot stadsfietsen en mountainbikes. Het grote voorwiel is nog steeds te vinden op sommige soorten fietsen, zoals de penny-farthing, maar deze zijn vrijwel verdwenen uit het straatbeeld en worden meestal alleen nog gebruikt voor historische ritten of als showstuk. De tandwieloverbrenging heeft ervoor gezorgd dat fietsen makkelijker te besturen zijn geworden en heeft ervoor gezorgd dat fietsen een veelgebruikt vervoermiddel zijn geworden in de hele wereld.

1 Answer

0 votes
by
 
Best answer

welke uitvinding maakte het grote voorwiel van de fiets overbodig

Welkom bij het wetenschap huis, waar je vragen kunt stellen en antwoorden kunt krijgen van andere gebruikers.

Categories

...