counter
0 votes
in Top Trends by

welke friese stad is na de start de tweede van de elfstedentocht De Friese stad die na de start de tweede is van de Elfstedentocht, is Leeuwarden. De Elfstedentocht is een schaatstocht van ongeveer 200 kilometer die elk jaar plaatsvindt in de provincie Friesland in Nederland. De tocht voert langs elf Friese steden en is een van de bekendste en meest prestigieuze schaatsevenementen ter wereld..welke friese stad is na de start de tweede van de elfstedentocht

Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland en ligt in het noordwesten van het land. Het is de tweede stad die wordt aangedaan tijdens de Elfstedentocht, na de start in de stad Sloten. Vanuit Leeuwarden wordt de tocht vervolgd naar de steden Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum, waarna de finish wordt bereikt in Leeuwarden.

welke friese stad is na de start de tweede van de elfstedentocht

De Elfstedentocht is een zware uitdaging voor schaatsers, die het koude en vaak wisselvallige weer van Friesland moeten trotseren tijdens de tocht. De tocht wordt alleen gehouden als de weersomstandigheden het toelaten en de ijsbedekking op de Friese meren en kanalen voldoende is. De tocht wordt georganiseerd door de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden en trekt jaarlijks duizenden deelnemers en toeschouwers.

1 Answer

0 votes
by
 
Best answer

welke friese stad is na de start de tweede van de elfstedentocht 

Welkom bij het wetenschap huis, waar je vragen kunt stellen en antwoorden kunt krijgen van andere gebruikers.

Categories

...