counter
0 votes
in Top Trends by

In Israel is de conservatieve politieke partij bekend onder de naam Likud. Deze partij werd in 1973 opgericht door de toenmalige minister-president Menachem Begin en is sindsdien één van de belangrijkste politieke partijen in het land.

Likud staat bekend om haar conservatieve standpunten op gebieden zoals buitenlandse politiek, defensie en nationale veiligheid. De partij is een voorstander van een sterk Israël en verdedigt de nationale belangen van het land op de internationale arena.

Likud heeft sinds haar oprichting een aantal keren aan de macht gezeten, met Menachem Begin als haar eerste minister-president. Andere bekende leiders van de partij zijn onder meer Benjamin Netanyahu, die momenteel de huidige premier van Israël is, en Ariel Sharon.

De partij heeft een breed scala aan achterban, met aanhangers uit zowel de politieke rechterzijde als de middenklasse. Likud richt zich op een breed publiek en tracht zo het vertrouwen van de bevolking te winnen door haar standpunten over economie, sociale voorzieningen en gezondheidszorg.

hoe heet de conservatieve politieke partij in israel

hoe heet de conservatieve politieke partij in israel , Likud speelt een belangrijke rol in de Israëlische politiek en blijft één van de grootste politieke krachten in het land. Of u het nu eens bent met de standpunten van Likud of niet, het is belangrijk om te weten wie deze partij is en wat ze voorstaan. Als u geïnteresseerd bent in de Israëlische politiek en samenleving, dan is Likud een partij die zeker de moeite waard is om te volgen.

1 Answer

0 votes
by
 
Best answer
hoe heet de conservatieve politieke partij in israel
Welkom bij het wetenschap huis, waar je vragen kunt stellen en antwoorden kunt krijgen van andere gebruikers.

Categories

...