counter
0 votes
in Top Trends by

welke trekvogel vliegt als hij niet trekt zeer weinig De uitdrukking „welke trekvogel vliegt als hij niet heel weinig migreert” verwijst naar een vogelsoort die bekend staat om zijn lange migraties, maar die relatief weinig vliegt als hij niet migreert. Deze vogelsoort is een trekvogel, wat betekent dat hij het hele jaar door lange afstanden aflegt tussen zijn broed- en overwinteringsgebieden. .welke trekvogel vliegt als hij niet trekt zeer weinig

Trekvogels hebben over het algemeen een sterk instinct om te navigeren met behulp van de zon, sterren, magnetische velden en andere aanwijzingen. Om veiligheidsredenen vliegen ze meestal in groepen en sommige soorten gebruiken thermische kleding om hun vlucht te vergemakkelijken. Dit betekent dat ze hoge luchtlagen bereiken, waar warme lucht opstijgt en hun vleugels minder hard hoeven te bewegen. 

Wanneer trekvogels niet migreren, hebben ze de neiging om hun tijd door te brengen in hun broedgebieden, waar ze paren, broeden en hun jongen grootbrengen. In deze periode vliegen ze over het algemeen veel minder dan tijdens de migratie. Sommige soorten kunnen zelfs buiten de migratieperiode geen lange vluchten maken, omdat hun lichaam niet is aangepast aan deze intensieve inspanningen. Een voorbeeld van een trekvogel die bekend staat om zijn lange trektochten is de kromme wasman, een kleine vogel die jaarlijks meer dan 30.000 km aflegt tussen zijn broedgebieden in het uiterste noorden van Siberië en zijn overwinteringsgebieden in Australië en Nieuw-Zeeland. 

welke trekvogel vliegt als hij niet trekt zeer weinig

welke trekvogel vliegt als hij niet trekt zeer weinig , Kortom, de uitdrukking „welke trekvogel vliegt als hij niet heel weinig migreert” verwijst naar het feit dat trekvogels de neiging hebben om veel minder te vliegen als ze niet migreren omdat hun lichaam niet is aangepast aan de intensieve inspanning die nodig is voor lange vluchten. Ze brengen het grootste deel van hun tijd door in hun broedgebieden, waar ze rusten, eten en hun jongen grootbrengen. 

1 Answer

0 votes
by
 
Best answer

welke trekvogel vliegt als hij niet trekt zeer weinig

Welkom bij het wetenschap huis, waar je vragen kunt stellen en antwoorden kunt krijgen van andere gebruikers.

Categories

...